custom-header

Extreme-lajien vedonlyönti

Extreme-lajien vedonlyönti

surf1Extreme lajien vedonlyöntiä ei ole vielä kovinkaan laajasti tarjolla. Nämä lajit vaativat vedonlyöntitoimistoilta paljon tietoa tapahtumista sekä osallistujien tuntemista. Lisäksi extreme-lajit ovat vielä suhteellisen uusia tulokkaita, toki esimerkiksi lumilautailua on harrastettu kilpailumielessä jo 1960- luvulta lähtien. Tietoa hyvä vedonlyönti sivustot löytyvät http://kasinokotiutus.com/.

Talvilajeista esimerkiksi lumilautailu on jo hyväksytty olympialaisten viralliseksi lajiksi, joka kuvaa hyvin extreme-lajien suosion suurta kasvua. Katsojallekin riittää mielenkiintoa, sillä kyseisissä lajeissa riittää myös katsottavaa ja jännitystä. Lisäksi extreme-lajien sponsorit saavat vastinetta sijoituksilleen lajien kasvavien katsoja- sekä harrastajajoukkojen myötä.

Vedonlyönti on kasvanut alan kehityksen myötä

Vedonlyönti on myös kasvussa kilpailujen yleistymisen myötä. Extreme-lajeista esimerkiksi BMX-pyöräilyä tai skeittausta ei laskettu edes urheilulajeiksi ennen vuotta 1995. Lumilautailu hyväksyttiin urheilulajiksi vasta vuonna 1997. Lajien ympärillä on paljon stereotypioita, joista voi olla vaikeaa päästä eroon. X Games oli ensimmäinen alan urheilutapahtuma, joka lähetettiin täysin internetin kautta. Lajeina ne ovat hyvin uusia ja yleistyvät nopeasti.

clim1Vedonlyönti tapahtuu samalla lailla kuin esimerkiksi olympialaisissa. Kilpailut on jaettu eri lajeihin. Joka lajiin on asetettu vedonlyöntimalli, joka pohjautuu esimerkiksi X Gamesin tapauksessa amerikkalaiselle kertoimelle.

Osallistujat on rankattu joko plus- tai miinusmerkillä money line -vedonlyönnin tapaan. Jos haluat esimerkiksi lyödä vetoa +350-merkillä merkityn pelaajan puolesta, voit voittaa 100 euron panoksella 350 euroa. Jos laitat vedon -350 merkitylle pelaajalle, sinun täytyy sijoittaa 350 euroa voittaaksesi 100 euroa. Kertoimen miinusmerkki siis tarkoittaa suosikkia, kun taas plusmerkki kuvaa haastajaa.

Yksilökeskeisyys

Extreme-lajeissa voidaan myös lyödä vetoa esimerkiksi siitä, kuinka monta mitalia tietty urheilija voittaa kyseisissä kisoissa tai vaikkapa siitä, kuinka monta kultamitalia urheilija voittaa kauden aikana.

snowboard1Pelattavissa on myös vaihtoehto, jossa voi veikata, kumpi urheilijoista voittaa tai sijoittuu paremmin jossain määrätyssä lajissa. Vedonlyöntiä vaikeuttaa näiden lajien yksilökeskeisyys. Kilpailija voi tehdä hyvinkin yksinkertaisia virheitä, jotka saattavat riippua psyykkisen puolen valmennuksesta. Kilpailijan kunto ja aikaisempi menestys vaikuttavat kertoimiin.

Esimerkiksi lumilautailun half pipe -kisoissa suosikit ovat usein vahvoilla etukäteen. Se on iso kokonaisuus, jossa tuomarit arvioivat suorituksen vaikeustason, hyppyjen korkeuden ja suorituksen monipuolisuuden. Jos suosikkina pidetty laskija tekee hyvän suorituksen, asettaa se muut tilanteeseen, jossa heidän on kenties otettava riskejä pärjätäkseen. Tällä tavoin voi haastajillekin avautua tilaisuuksia sijoittua.

Vaikeammin veikattavissa lajeissa kertoimet saattavat olla suurempia, mutta myös lajien vauhdikkuus ja vaarallisuus tekevät sen, että pienikin virhe saattaa muuttaa koko suorituksen.

Vedonlyönnissä voi menestyä tutustumalla lajiin

Tärkeässä roolissa menestyksen kannalta on kertoimien määrittely. Kun perehtyy tarkemmin lajiin, voi määrittää kertoimia ja vertailla omia vaihtoehtoja annettuihin vaihtoehtoihin. Onnistuneilla määrityksillä voi löytää ylikertoimia, joiden avulla voi saada suuria voittopotteja.

Extreme-lajien yllättävä luonne mahdollistaa sen, että suurempien kertoimien kohteet voivat kääntää koko pelin. Tämän piirteen johdosta extreme-lajeissa voi päästä kiinni todella isoihin rahasummiin, jos hyvä onni käy kohdalle.